Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ έλαβε το ειδικό βραβείο του Πυρσού της Ελευθερίας του Εθνικού Συνασπισμού για την υποστήριξη του Ευρασιατικού Εβραϊσμού

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσωφ έλαβε το ειδικό βραβείο της Εθνικής Συμμαχίας για τη στήριξη του Ευρασιατικού Εβραϊσμού (NCSEJ), […]

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσωφ έλαβε το ειδικό βραβείο της Εθνικής Συμμαχίας για τη στήριξη του Ευρασιατικού Εβραϊσμού (NCSEJ), σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Ο NCSEJ είναι αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει τους Εβραίους και τις εβραϊκές κοινότητες στην Ανατολική Ευρώπη και την Ευρασία. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έλαβε το βραβείο. Μέχρι σήμερα έχει απονεμηθεί μόνο σε Αμερικανούς πολιτικούς, διπλωμάτες και δημόσια πρόσωπα με σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Το βραβείο παραδόθηκε από τον πρόεδρο του NCSEJ Daniel Rubin. Στην τελετή παρακολούθησαν επίσης ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βουλγαρία Herro Mustafa και ο Πρέσβυς του Ισραήλ Yoram Elron.

https://www.novinite.com/articles/201309