Η Βουλγαρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν σχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας για την Τουριστική Συνεργασία

Το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε ένα σχέδιο Μνημονίου Συμφωνίας για την τουριστική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Δημοκρατίας της […]

Το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε ένα σχέδιο Μνημονίου Συμφωνίας για την τουριστική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και του Υπουργείου Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως βάση για διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, ανέφερε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Το έγγραφο αντικατοπτρίζει την ετοιμότητα και των δύο χωρών να δημιουργήσουν τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για μια αμοιβαία επωφελής εταιρική σχέση στον τομέα. Θα προωθήσουν τις επενδύσεις και θα συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και επενδύσεων που διοργανώνονται στην επικράτειά τους. Το μνημόνιο επικεντρώνεται επίσης σε πρωτοβουλίες για την προώθηση πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων με στόχο την διμερή ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Η Βουλγαρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ανταλλάσσουν επίσης πληροφορίες και εμπειρία στον τομέα της διοίκησης ξενοδοχείων και θέρετρων, στην οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τεχνικών κατάρτισης του προσωπικού στον τομέα του τουρισμού, στον τομέα της συλλογής και στατιστικών τουριστικών δεδομένων, στη χορήγηση αδείας για τουριστικές εγκαταστάσεις και στην ανάπτυξη του υγειονομικού τουρισμού.

https://www.novinite.com/articles/201368