Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος μας

Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης. Οι […]

Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης. Οι δύο Πρωθυπουργοί μαζί με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσωφ είναι προσκεκλημένοι ως ομιλητές στη συνεδρίαση με τίτλο “Νοτιοανατολική Ευρώπη: Προώθηση της Περιφερειακής Συνεργασίας και Μεταρρυθμίσεις”. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη έγινε σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και η στήριξη της Ελλάδας προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας μας με την ΕΕ. Επίσημα ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι η θετική έκβαση αυτού του ζητήματος θα επιβεβαιώσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής και θα δώσει πρόσθετη ώθηση στις οικονομικές σχέσεις που έχουν σημειώσει ανοδικές τάσεις από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι αυτό είναι μια νέα ώθηση στους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και πηγάζει από το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της χώρας μας και βρίσκεται στην τρίτη θέση σε αξία των συνολικών επενδύσεων στη Βόρεια Μακεδονία. Στη συνάντηση των Πρωθυπουργών της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας υπογραμμίστηκε ότι θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες των επιτροπών των δύο χωρών που ασχολούνται με τη σήμανση των εμπορικών σημάτων. Ο Ζάεφ δήλωσε στη συνάντηση ότι αναμένει από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη χώρα μας για να συνεχίσει τις συναντήσεις που ενθαρρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών»
https://bit.ly/2NVlYEu