Ζαχαρίεβα: Η Βουλγαρία υποστηρίζει την εμβάθυνση της συνεργασίας της Ε.Ε με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Η ελληνική προεδρία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Μαύρης Θάλασσας. τελειώνει με το σημερινό φόρουμ στην Αθήνα και […]

Η ελληνική προεδρία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Μαύρης Θάλασσας. τελειώνει με το σημερινό φόρουμ στην Αθήνα και ακολουθεί η ρουμανική προεδρεία. Πριν από την Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2019,  Πρόεδρος του Οργανισμού ήταν η Βουλγαρία. Η υπουργός Εξωτερικών Αικατερίνα Ζαχαρίεβα τόνισε: «Το γεγονός ότι τρία κράτη μέλη της ΕΕ – η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Ρουμανία – προεδρεύουν στον Οργανισμό έχει ήδη θετικό αντίκτυπο στη συνεργασία ΕΕ- Οργανισμού. Χαιρετίζω επίσης τις προσπάθειες της Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού, η οποία κατάφερε να προσελκύσει  ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 2 εκ. ευρώ για την υλοποίηση ενός τριετούς σχεδίου για το συντονισμό της έρευνας στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.  Η ελληνική Προεδρία του Οργανισμού συνέβαλε στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του και στη συνέχιση των μεταρρυθμιστικών του προσπαθειών» 

https://www.novinite.com/articles/202215