Ο πρωθυπουργός Μπορίσωφ έφυγε για την Ελβετία να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ αναχώρησε για την Ελβετία για να συμμετάσχει στην 50ή ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο […]

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ αναχώρησε για την Ελβετία για να συμμετάσχει στην 50ή ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης. Το θέμα της συνάντησης αυτής της χρονιάς θα είναι τα ενδιαφερόμενα μέρη για έναν συνεκτικό και αειφόρο κόσμο. Θα συγκεντρώσει 3.000 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρούμπ, της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας Άνγκελα Μέρκελ και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Χριστίνα Λαγκάρντ.

Την πρώτη ημέρα του φόρουμ, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην συνάντηση για το διάλογο για τη διπλωματία των Δυτικών Βαλκανίων. Η σύνοδος αποτελέι συνέχεια του στρατηγικού διαλόγου για τα Δυτικά Βαλκάνια, μιας από τις κύριες πρωτοβουλίες για την ατζέντα του Φόρουμ Davos για την Ευρώπη. Θα δοθεί έμφαση στην περιφερειακή συνεργασία στο πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Ο πρωθυπουργός Μπορίσωφ θα συμμετάσχει επίσης σε μια συζήτηση για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η οποία θα επικεντρωθεί στις πιθανές λύσεις που μπορούν να βρουν οι επιχειρήσεις και οι κυβερνητικοί ηγέτες για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και ανάπτυξης.

Την πρώτη ημέρα του φόρουμ, ο πρωθυπουργός θα παραστεί σε δείπνο που θα παραχωρήσει ο καθηγητής Klaus Schwab, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση με ηγέτες διαφόρων χωρών με επίκεντρο τις προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, ενώ επίσης θα πραγματοποιηθούν και διμερείς συναντήσεις.

https://www.novinite.com/articles/202801/