Η Ορθόδοξη Εκκλησία αρνείται αντικείμενα για εκθέσεις στο Λούβρο

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει δώσει την συγκατάθεσή της για την παροχή χριστιανικών αντικειμένων για την έκθεση στο Λούβρο. […]

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει δώσει την συγκατάθεσή της για την παροχή χριστιανικών αντικειμένων για την έκθεση στο Λούβρο. «Αποτελεί αρχή για μάς ότι τα αντικείμενα δεν πρέπει να αφαιρούνται από τα αποθέματα των εκκλησιών και να μεταφέρονται στο εξωτερικό, εκτός αν πρόκειται για προσκυνήματα, δήλωσε ο Επίσκοπος του Μέλνικ Γεράσιμος, γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Η προσεχής έκθεση στο Λούβρο, Βουλγαρική τέχνη του 16ου και 18ου αιώνα, προκάλεσε την αγανάκτηση του καθηγητή Εμμανουήλ Μουτάφωφ, διευθυντή του Ινστιτούτου Μελετών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών. Μίλησε ενάντια στην παροχή εκθεμάτων, επειδή η έκθεση θα διοργανωθεί στο μουσείο του Παρισιού στο τμήμα της μουσουλμανικής τέχνης. «Οι διαδικασίες για την επικείμενη βουλγαρική έκθεση στο Λούβρο προχωρούν ομαλά», ανακοίνωσε η κοινοβουλευτική επιτροπή για τον πολιτισμό μετά από συνάντησή της με τον Πρόεδρο της επιτροπής Βεχντί Ρασίντωφ και την Γαλλίδα πρέσβειρα στη Σόφια Φλωρένς Ρόμπιν.

https://www.novinite.com/articles/203099/