Μόνον η Βουλγαρία έχει αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζότερ. Κατά […]

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζότερ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρωθυπουργός Μπορίσωφ επεσήμανε ότι η Βουλγαρία είναι η μόνη χώρα που αντιμετώπισε την παράνομη μετανάστευση και αναπτύσσεται κάθε χρόνο. Είπε: «Έχουμε 3,7% σταθερή ανάπτυξη του ΑΕΠ, πολλούς Γερμανούς επενδυτές, φορολογικό αποθεματικό, συναλλαγματικό αποθεματικό και είμαστε δεύτεροι μετά τις ΗΠΑ στις επενδύσεις στον τομέα της άμυνας».

Ο Ζότερ δήλωσε: «Μπορώ να πω ότι ο μόνος που παραμένει πάντα στη θέση του Πρωθυπουργού, ανεξάρτητα από τις αλλαγές στην Ευρώπη, είναι ο Μπορίσωφ». Οι δύο αρχηγοί κυβερνήσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις έντονες πολιτικές επαφές τα τελευταία χρόνια και την ανάπτυξη των δεσμών στους τομείς των εσωτερικών υποθέσεων, της ασφάλειας και του τουρισμού.

Αργότερα ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Γερμανό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier. Οι δύο συμφώνησαν ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη ενόψει των προκλήσεων και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ευημερία στους Ευρωπαίους πολίτες. Οι δύο συζήτησαν επιλογές επέκτασης των διμερών επαφών. Ο Πρωθυπουργός Μπορίσωφ επεσήμανε τις άριστες συνθήκες επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Βουλγαρία και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διεύρυνση της παρουσίας των βουλγαρικών προϊόντων στη γερμανική αγορά σε τομείς όπως η ηλεκτρονική και η ηλεκτρολογία, η μηχανολογία και η πληροφορική.

https://www.novinite.com/articles/203184/