Ο Πρόεδρος απονέμει στον Πρέσβη της Μολδαβίας στη Βουλγαρία το παράσημο πρώτης τάξεως του Ιππότη Μαράντα

Ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, απονεμήθηκε στον Πρέσβη της Μολδαβίας στη Βουλγαρία Στέφαν Γκόρντα. «Αυτή η ύψιστη κρατική τιμή είναι μια […]

Ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, απονεμήθηκε στον Πρέσβη της Μολδαβίας στη Βουλγαρία Στέφαν Γκόρντα. «Αυτή η ύψιστη κρατική τιμή είναι μια αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών του Πρέσβη Γκόρντα για την ανάπτυξη και εμβάθυνση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Πρόεδρος, ανέφερε το προεδρικό γραφείο Τύπου.

Ο Πρόεδρος Ράντεφ σημείωσε ότι ο πολιτικός διάλογος μεταξύ Βουλγαρίας και Μολδαβίας συνέχισε να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. «Οι φιλικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών δεν βασίζονται μόνο στους ισχυρούς πολιτιστικούς, πνευματικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, αλλά και στην παρουσία της βουλγαρικής κοινότητας 60.000 ανθρώπων στη Μολδαβία, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της μολδαβικής κοινωνίας», δήλωσε ο Πρόεδρος Ράντεφ. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρέσβη Γκόρντα για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την επίλυση των προβλημάτων της βουλγαρικής εθνικής μειονότητας στη Μολδαβία, σημειώνοντας ότι «ο Πρέσβης υποστήριξε τις πρωτοβουλίες για τη διατήρηση του Κρατικού Πανεπιστημίου της Ταρατσίλα ως πυλώνα του εθνικού πνεύματος της Βουλγαρίας στη Μολδαβία». Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια το διμερές εμπόριο μεταξύ Βουλγαρίας και Μολδαβίας έχει επίσης αναπτυχθεί και η χώρα μας είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους τουρίστες της Μολδαβίας. Η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού συνεχίστηκε, δήλωσε ο Ρούμεν Ράντεφ.

https://www.novinite.com/articles/203405/