Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο: Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον τομέα «Πληροφόρηση και Επικοινωνία» αυξήθηκε κατά 2,3%

Οι δείκτες κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες καλύπτουν τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στις ενότητες «Μεταφορές, αποθήκευση και ταχυδρομείο», «Πληροφόρηση και επικοινωνία» […]

Οι δείκτες κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες καλύπτουν τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στις ενότητες «Μεταφορές, αποθήκευση και ταχυδρομείο», «Πληροφόρηση και επικοινωνία» και «Άλλες επιχειρηματικές υπηρεσίες», ανέφερε σε δελτίο τύπου το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο .

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2019, ο συνολικός δείκτης κύκλου εργασιών στο τμήμα «Μεταφορά, αποθήκευση και ταχυδρομείο», υπολογισμένος βάσει εποχικά διορθωμένων στοιχείων, αυξήθηκε κατά 1,9% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις αεροπορικές μεταφορές (8,2%) και στις ταχυδρομικές και ταχυμεταφορές (7,7%). Μείωση σημειώθηκε μόνο στις θαλάσσιες μεταφορές – κατά 1,0%.

Ο συνολικός δείκτης κύκλου εργασιών για το τμήμα «Πληροφόρηση και επικοινωνία» αυξήθηκε κατά 2,3% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στον προγραμματισμό υπολογιστών, στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και στις σχετικές δραστηριότητες (7,3%), και στις δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών πληροφόρησης (5,4%). Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην παραγωγή κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, στις εκδόσεις μουσικής – κατά 15,4%, και στις εκδόσεις – κατά 13,3%.

Στις «Άλλες επιχειρηματικές υπηρεσίες» η μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο σημειώθηκε στο ταξιδιωτικό γραφείο, ταξιδιωτικό πρακτορείο και άλλες υπηρεσίες κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες – κατά 2,3%, και δραστηριότητες απασχόλησης – κατά 1,7%.

https://www.novinite.com/articles/203324/