Η Βουλγαρία απαγορεύει την είσοδο πολιτών από τρίτες χώρες

Ο Υπουργός Υγείας Κυρίλ Ανάνιεφ εξέδωσε εντολή απαγόρευσης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα μας. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ […]

Ο Υπουργός Υγείας Κυρίλ Ανάνιεφ εξέδωσε εντολή απαγόρευσης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα μας. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ στις 20 Μαρτίου και ισχύει έως και τις 17 Απριλίου. Η απαγόρευση ισχύει για όλους τους τύπους οχημάτων – αέρος, αυτοκινήτων, σιδηροδρόμων και επιβατικών αυτοκινήτων. Αφορά άτομα που προέρχονται από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Ιρλανδία, Γερμανία, Κάτω Χώρες και Ελβετία, με εξαίρεση τους Βούλγαρους υπηκόους και άτομα με καθεστώς μόνιμης και μακράς διαμονής στο έδαφος της Βουλγαρίας. Αυτοί

οι πολίτες από τα ανωτέρω κράτη επιτρέπεται να διέλθουν από το έδαφος της Βουλγαρίας προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα διαμονής ή κατοικίας τους.

Η νέα απαγόρευση δεν αφορά επαγγελματίες του τομέα της υγείας, ερευνητές υγείας και ανώτερους επαγγελματίες φροντίδας. Δεν ισχύει επίσης για το μεταφορικό προσωπικό που ασχολείται με τη μεταφορά εμπορευμάτων, τα πληρώματα αεροσκαφών που εκτελούν εμπορικές αερομεταφορές και το λοιπό προσωπικό μεταφορών, ανάλογα με τις ανάγκες.

Εξαιρούνται οι διπλωμάτες, οι υπάλληλοι διεθνών οργανισμών, οι στρατιωτικοί, τα μέλη  και οι ανθρωπιστικών οργανώσεων, και τα άτομα που ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς λόγους και υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν άδεια παραμονής μακράς διαρκείας σε κράτος μέλος της ΕΕ ή διέρχονται από τη Βουλγαρία προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα διαμονής και διαμονής τους.

https://www.novinite.com/articles/203717/